EMC² Grootkeukens heet vanaf 1 Juni VoC Grootkeukens.

Ga naar de nieuwe website

EMC² presenteert de X-Oven

30-04-2015

X-OVEN

DE NIEUWE GENERATIE HOUTSKOOLOVEN

De geur van hout en de robuustheid van staal, een oude traditie en moderne technologie. Dit systeem is bedacht om voedsel te bereiden met de echte smaak van de houtskoolgrill, maar met het voordeel van een geïsoleerde ovenkamer. De warmte wordt niet verspreid maar omhult de voedingsmiddelen waardoor sappen, smaak en zintuiglijke eigenschappen bewaard blijven. Het koken op houtskool wordt veel gemakkelijker en comfortabeler met de X-OVEN.

Deze houtskooloven is ontworpen om in de professionele keuken te gebruiken. De X-OVEN.3 is de enige houtskooloven met drie uitneembare grill-lades. Een exclusieve innovatie geboren uit Italiaanse vaardigheid en internationaal gepatenteerd.

CREATIVITEIT EN VEELZIJDIGHEID IN DE KEUKEN

Met de drie uitneembare grillroosters kunt u tegelijkertijd verschillende gerechten koken op drie verschillende temperaturen. Het onderste grillrooster bevindt zich het dichtst bij het houtskool. De warmte neemt geleidelijk af bij de hoger geplaatste roosters. De X-OVEN is de enige oplossing waarmee u kunt grillen, koken, braden, regenereren, toasten en roken op houtskool.

VEILIGHEID

Als gebruiker van de X-OVEN heeft u geen last meer van de warmte of risico op brandwonden zoals in gewone houtskool ovens. In plaats van het verouderde luik aan de voorzijde open je de lade(s) aan de zijkant. Als de lade geopend is, sluit het de ovenkamer af waardoor er geen hitte of rook naar buiten komt en u ongehinderd voedingsmiddelen van het grillrooster af kunt halen of om kunt draaien. Doordat de ovenkamer hiermee afgesloten wordt ontstaat er geen vuur. Het houtskool blijft gelijkmatig gloeien waardoor het kookproces beter te beheersen is en de oven minder houtskool verbruikt.

BESPARING

De X-OVEN bereikt en behoudt hoge temperaturen zonder warmteverlies. Het verbruik van houtskool is 80% minder in vergelijking met traditionele open grills en 50% minder in vergelijking met gewone houtskoolovens met deur aan de voorzijde. De kooktijden zijn sneller en het totale oppervlak waarop gegrild wordt is beduidend groter. Het resultaat? Een significante verhoging van de efficiency en productiviteit. Door het compacte verticale ontwerp bespaart de X-OVEN ruimte in uw keuken. De lades gaan naar de zijkant open waardoor er geen loopruimte geblokkeerd wordt.

ONDERHOUD

De oven is zeer eenvoudig te onderhouden. De aslade en het rooster op de schoorsteen dienen dagelijks gereinigd te worden. Dat neemt niet meer dan een paar minuten in beslag. De oven na gebruik afnemen met een natte doek is voldoende om hem schoon te houden. Eén keer per week heeft de oven een grondige beurt nodig die alleen bestaat uit het opzuigen van asresten. De ladegeleiders dienen één keer per maandag gereinigd te worden.

AFZUIGTECHNIEK

De X-OVEN kan gewoon onder een afzuigkap geplaatst worden. De hitte die uit de schoorsteen van de oven komt is maximaal 100°C bij het rooster van de afzuigkap.Geïnteresseerd? Bekijk hier het promo filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=9hTYLo8LuxU

Meer nieuws